Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

Θαρρώ πώς θα τα μπλέξω. Τα σκατά ή τις φράουλες? Τί να διαλέξω?

Θα περίμενε κανείς ότι το πέρας των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στο C.L. θα έφερνε επιτέλους την πολυπόθητη ηρεμία που χρειάζεται εν όψει των στόχων της ομάδας στους ελληνικούς θεσμούς, στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Κι όμως. Για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός πρωτοτυπεί. Ωσάν τον Σίσσυφο, με τη διαφορά όμως ότι επιδιώκει ο ίδιος το μαρτύριο του, η ομάδα μπήκε σε ένα γαϊτανάκι παραφιλολογίας σχετικά με την αποπομπή του Λεμονή. Το αστείο δε είναι ότι το δίλημμα έγκειται στο αν αυτή θα είναι άμεση ή ετεροχρονισμένη, όχι αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι. Με άλλα λόγια, ότι και αν κάνει ο προπονητής, απειλείται με το φάσμα της απόλυσης.

Δε θα μπώ στη διαδικασία που μπαίνουν οι αγαπητοί ξερόλες των ΜΜΕ και κάνουν αναλύσεις επί αναλύσεων στο γιατί δεν έπαιξε ο Μπελούτσι απ' την αρχή με την Τσέλσι, γιατί δεν αποκτήθηκαν και άλλοι παίκτες, κλπ. Είναι άδικο για τον Λεμονή και τον κάθε Λεμονή που απέδειξε τις γνώσεις του σε μακρά σειρά αγώνων να πρέπει να δίνει λόγο σε ανθρώπους οι οποίοι κάνουν ένα επάγγελμα που βασίζεται στον γραπτό λόγο και αν πιάσεις και διαβάσεις τα κείμενα τους, βρίθουν από μαργαριτάρια, οι εκθέσεις τους δε στο σχολείο, θα πρέπει να ήταν κάτω του μετρίου. Άλλωστε, αν ισχύει αυτό που λέγεται για τους δημοσιογράφους ότι η πλειοψηφία τους θα ήθελαν να είναι συγγραφείς αλλά απέτυχαν διότι δεν είχαν τη στόφα, τότε οι αθλητικοί δημοσιογράφοι είναι οι πλέον αποτυχημένοι του συναφιού. Με λίγα λόγια, από πού κι ως πού αγαπητοί αθλητικογράφοι θεωρείστε πιό καταρτισμένοι από τον προπονητή του Ολυμπιακού (αλλά και τον κάθε προπονητή) απ' τη στιγμή που δεν είστε ικανοί να διεκπεραιώσετε σωστά ούτε τα απλά καθήκοντα που αφορούν την σωστή άσκηση του επαγγέλματος σας?

Πάμε παρακάτω. Εννοείται πως αποκλείεται όλοι οι δημοσιογράφοι να είχαν ταυτόχρονα την ίδια......"έμπνευση". Θα ήταν χαζός κάποιος να μην υποθέσει ότι υπάρχει ενημέρωση εκ των έσω ή/και ότι με αυτό τον τρόπο κάποιοι θέλουν για τους δικούς τους λόγους να δημιουργήσουν συγκεκριμένο κλίμα στον Ολυμπιακό. Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί?

Γιατί λοιδορείται καθ' αυτό τον τρόπο και αμφισβητείται ένας προπονητής που έχει την ομάδα του μέσα στους στόχους της ενώ παράλληλα ήταν ο μοναδικός στην έως τώρα ιστορία της που μέσα σε μία χρονιά κατάφερε και ανέτρεψε τελείως το σκηνικό στην Ευρώπη και έκανε τόσο τους μεγάλους αντίπαλους μας στον θεσμό αλλά και τους εν Ελλάδι αμφισβητίες μας να μας σεβαστούν? Γιατί λοιδορείται ένας άνθρωπος που παρέλαβε χάος και μέσα σε λίγους μήνες το έκανε ομάδα? Που πάντα είναι χαμηλών τόνων, σοβαρότατος, κύριος και ποτέ δεν εξέθεσε τους παίκτες του παρ' όλο που αυτοί τον εξέθεσαν αρκετές φορές? Που αν μη τί άλλο δουλεύει με κάποιο πλάνο? Ποιός μεγάλος προπονητής θα κατάφερνε όσα κατάφερε φέτος ο Τάκης Λεμονής?

Πόσο θα πρέπει να ντρέπονται οι διοικούντες γι' αυτούς που κυκλοφόρησαν τις φήμες αυτές και που πριονίζουν την καρέκλα του προπονητή του Ολυμπιακού, υποσκάπτοντας τα θεμέλια όλου του οικοδομήματος φέτος? Πόσο εκτός πραγματικότητας πρέπει να είναι κάποιοι που τη χρονιά που πάμε να φτιάξουμε κάτι που θα κρατήσει χρόνια, τη χρονιά που Παο και Αεκ στηρίζονται σε ευκαιριακούς δανεισμούς και παρ' όλο το πιό εύκολο πρόγραμμα τους και τις....."ευκολίες" που είχαν, η μεν Άεκ είναι πίσω μας ο δε Παο μόλις ένα βαθμό μπροστά, να θέλουν να τα σβήσουν όλα και να ξαναρχίσουν απ' την αρχή με νέο προπονητή, νέο σχεδιασμό, κλπ?

Εν τέλει, τί θέλουν οι διοικούντες απ' τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του? Μας θέλουν κλακαδόρους να επευφημούμε κάθε τους ενέργεια? Να επευφημούμε που έδιωξαν κακήν κακώς και με τις αισχρότερες μεθόδους τον Καρεμπέ, τον Ζέτεμπερκ, τον Γιαννακόπουλο, τον Τζιοβάνι, τον Ριβάλντο, τον Ανατολάκη, τον Γεωργάτο, τον Μπάγεβιτς αλλά και άλλους? Τί πιστεύουν οι διοικούντες? Ότι αυτοί είναι ο Ολυμπιακός? Ότι είναι τόσο βλάκας ο κόσμος που ότι και να γίνει θα τσιμπάει κάθε φορά και θα δίνει τόπο στην οργή? Ότι αν τυχόν διώξουν το Λεμονή και φέρουν τον Χ φίτσουλα όπως τον γελοίο Σόλιντ που μας τον μοστράρισαν για.....προπονητή τελικού C.L. τρομάρα του, και πάρουν παράλληλα 2-3 καλά παικτάκια, όλα καλά κι όλα ωραία?

Ποιές σουπιές αμόλησαν το μελάνι για τον Λεμονή στις εφημερίδες? Ποιοί νομίζουν ότι για τα μικροσυμφέροντα τους και τους αστείους εγωϊσμούς τους μπορούν να παίζουν με το παρόν και το μέλλον της ομάδας? Πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα που δεν μπορούν να τα χωνέψουν ούτε καν οι οπαδοί άλλων ομάδων, που θεωρούσαν μάλιστα ότι τα διοικητικά και προπονητικά χάλια είναι μόνο δικό τους "προνόμιο"?

Σε 2 λεπτά αρχίζει ο αγώνας της ομάδας. Με τί ψυχολογία θα πάνε να δώσουν τον αγώνα τους προπονητής και παίκτες? Γιατί να είναι υπό καθεστώς δαμόκλειας σπάθης ο ικανότατος Τάκης Λεμονής που έδωσε ρεσιτάλ φέτος σε αρκετούς αγώνες? Γιατί δεν του δίνουν την πίστωση χρόνου που έδωσαν στο κάθε σούργελο που μας το έφεραν για σωτήρα? Μήπως υπάρχει ήδη έτοιμη "λύση" ή -ακόμη χειρότερα- κάτι άλλο, το οποίο θα φανεί απ' την έκβαση του πρωταθλήματος τί ακριβώς ήταν (και θα επανέρθουμε)?

Αγαπητοί διοικούντες. Ο κόσμος που το μυαλό που του έδωσε ο Θεούλης το χρησιμοποιεί, δεν πρόκειται να φάει και αυτή τη φόλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μας κάνετε να πιστέψουμε ότι τα σκατά που πάτε να μας μοστράρετε είναι φράουλες και να τα φάμε. Νισάφι πια με την αμετροέπεια σ' αυτή την ομάδα!