Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Θέλω να γυρίσω στα παλιά...

Αφορμή γι αυτό το άρθρο αποτελεί η σταση της εφημερίδας "Πρωταθλητής" τις τελευταίες ημέρες, πιο συγκεκριμένα απο την Τετάρτη 19 Μαρτίου, την επομένη της απόλυσης του Τάκη Λεμονή.

Ας κάνουμε μία αναδρομή στη φετινή χρονιά. Κατ'εμέ ο "Πρωταθλητής" επέδειξε μία αξιοπρεπέστατη στάση, ξεφεύγοντας απο τακτικές του παρελθόντος (Da Pipa και τα λοιπά) και στηρίζοντας την προσπάθεια που γινόταν φέτος στην ομάδα. Ίσως το μοναδικό της ολίσθημα, να ήταν η φωτογραφία με τον Λούα Λούα να καβαλάει το σημαιάκι μετά από γκολ του στο 6-2 με τον ΟΦΗ πάνω στην οποία στηρίχτηκε το (αστείο) κατηγορητήριο για πανηγυρισμο με σεξιστικό περιεχόμενο.

Προσωπικά, διαψεύστηκα, καθώς θεωρούσα πως με την πρώτη στραβη θα αρχίσουν τα γνωστά πρωτοσέλιδα "Όποιος δεν μπορεί να φύγει", "Αναλάβετε τις ευθύνες σας" κλπ. Παρ'όλα αυτά, ξέφυγε απο τα δεσμά της κριτικής (όπως την εννοεί η πλειοψηφία των αθλητικογράφων) και ακολούθησε μια πιο μετριοπαθή (με την καλή έννοια του όρου) πορεία.

Δυστυχώς αυτό μάλλον αποτελεί παρελθόν, μαζί με τα όνειρα μας για τον Ολυμπιακό, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της ομάδας κ.Σωκράτης Κόκκαλης, αποφάσισε να "επανέλθει στο προσκήνιο", απολύοντας αναιτιολόγητα (?) τον προπονητή της ομάδας, πηγαίνωντας στον προπονητήριο με άγριες διαθέσεις και κάνωντας επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΟ (αλήθεια, τόσο καιρό που ήταν η ομάδα ακάλυπτη, γιατί δεν είχε βγει να την υποστηρίξει και το θυμήθηκε τώρα?).

Ο "Πρωταθλητής", όχι μόνο δεν άσκησε κριτική σε αυτές τις κινήσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον Ολυμπιακό σε αδιέξοδο, αλλά επικρότησε τον πρόεδρο της ομάδας γι αυτές του τις ενέργειες, ("Το πήρε πάνω του ο Κόκκαλης", "Είμαι εδώ") αποδεικνύοντας τελικά πως τίποτα δεν έχει άλλαξει η μάλλον πως "θέλει να γυρίσει στα παλιά"....

Είναι κρίμα κύριοι. Σας το λέει αυτό ένας φίλος του Ολυμπιακού ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια θεωρούσε την εφημερίδα σας ανάξια του ονόματος του Ολυμπιακού, αλλά παρ'όλα αυτα, άλλαξε τη γνώμη του με όσα είδε φέτος. Κρίμα και πάλι κρίμα...

ΥΓ: Στην έτερη "κόκκινη" εφημερίδα δεν θα αναφερθώ καν καθώς ο τρόπος αντιμετώπισης της φετινής ομάδας, και ιδίως του προπονητή, ήταν χείριστος απο την αρχή της χρονιάς.