Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

ο Παλιάτσος κι ο Ληστής....

«Είμαι ήρεμος και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Κοιτάζω τη δουλειά μου. Έχω ζήσει πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό και ξέρω καλά τι γίνεται. ....
.....
Φυσικά ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δε μπόρεσε να αποφύγει και τις ερωτήσεις για το μέλλον του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με μένα, δεν είναι καλό για την ομάδα που δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θόρυβος. Θα έπρεπε να προστατευθεί η ομάδα πριν από ένα κρίσιμο παιχνίδι».


Διαβάζουμε τις παραπάνω δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού στον σημερινό Τύπο, και αναρωτιόμαστε για το απλουστερο όλων.

Τι είδους παιχνίδια είναι αυτά στα οποία ο Τύπος μαζί με κάποια 'σκοτεινή' φυσιογνωμία που τον τροφοδοτεί με ειδήσεις-διαρροές, πάνε χέρι-χέρι εδώ και μέρες? Ποιο είναι το παιχνίδι και ποιο είναι το έπαθλο? Το διακύβευμα είναι εμφανές. Η ισορροπία και ηρεμία της ομάδας είναι στην κόψη κυριολεκτικά.

Αλλά ποιο είναι ακριβώς το παιχνίδι που παίζεται? Είναι το παιχνίδι εξουσίας πάνω στην μεγαλύτερη ομάδα της χώρας? Το ποιος θα κάνει κουμάντο, το ποιος θα έχει τις ειδήσεις, το ποιος θα ανεβάζει και θα κατεβάζει προπονητές και στελέχη, το ποιος θα ικανοποιεί τον δικό του εγωισμό μέσα από την ίδια την ομάδα? Το παλιό που αντιστέκεται, και που επανακάμπτει μετά από μια περίοδο αναμονής?

Χέρι-χέρι παράγοντες της ομάδας, με τον αθλητικό Τύπο, συνυπεύθυνοι σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, με ένα πρωτοφανές έλλειμα ηθικής και περίσσευμα αναισθησίας, οδηγούν την ομάδα σε ένα κρίσιμο αγώνα με συνθήκες πίεσης, έντασης και κινδυνολογίας.

Και στη μεση εμεις οι οπαδοί και φίλοι αυτής της ομάδας οργισμένοι και απογοητευμένοι να γυρευουμε μια διέξοδο....


....
Θα υπάρχει μια διέξοδος,

είπε ο παλιάτσος στο ληστή
Κι αν σου 'χει μείνει μια σταλιά ντροπή,
δώσε λιγάκι προσοχή

Εμπόροι πίνουν το κρασί μας,
και κλέβουνε τη γη
Εσύ είσαι η μόνη μας ελπίδα,
σε περιμένουμε να 'ρθεις
...