Τρίτη 18 Μαρτίου 2008

Προς Κάρπετ Επιστολή Νο 2

Mετά την δημοσίευση του άρθρου «Προς Κάρπετ Επιστολή» και σχετική ενημέρωση του κ. Καρπετόπουλου, υπήρξε μια ανταλλαγή emails σχετικά με το θέμα. Από την στιγμή που η επικοινωνία αυτή δεν είχε ευθύς εξαρχής την μορφή δημόσιου διαλόγου, προφανώς και δεν μπορεί να δημοσιευτεί χωρίς την σύμφωνη γνώμη του, η οποία και δεν υπάρχει για ευνόητους λόγους, αν και δεν λεει πράγματα τα οποία δεν έχει επαναλάβει αρκετές φορές και σε κειμενά του. Αντι αυτού λοιπόν, θα κλείσω τον κύκλο αυτών των σχολίων χρησιμοποιώντας προηγούμενα σχετικά κείμενα του δημοσιογράφου, τα οποία από την στιγμή που είναι δημοσιευμένα, είναι και αντικείμενα δημοσίου διαλόγου και κριτικής. Τέλος πάντων, ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και συνεχίζω το κείμενο μου όπως –σχεδόν- αρχικά είχε γραφεί ως απάντηση στις αιτιάσεις του. Πάμε λοιπόν…..

Τελικά το ίντερνετ είναι μεγάλο πράγμα, τα blog δε είναι σταλμένα απ' το Θεό ώστε να πραγματοποιηθεί το γνωστό "και οι έσχατοι έσονται πρώτοι" ή η κομμουνιστική θεωρία περί ισότητας. Διαλέγετε και παίρνετε ανάλογα με την κοσμοθεωρία σας.

Προς δημοσιογράφο κ. Καρπετόπουλο :

Το ότι ο Ολυμπιακός ειδικά φέτος κινήθηκε σε πολύ διαφορετικά πλαίσια σε όλα τα επίπεδα μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς ακόμη κι απ’ τα στατιστικά στοιχεία. Όποιος έχει μάτια βλέπει, όποιος δε θέλει να δει, δεν θα δει. Μου προκαλεί πάντως απορία το γεγονός ότι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ξέρουν την πιάτσα σαν τις τσέπες τους και γράφουν άρθρα όπως αυτό που ακολουθεί στην επόμενη παράγραφο, αποφασίζουν να υιοθετήσουν έναν ανένδοτο κατά συγκεκριμένης ομάδας με ύφος και ήθος που απέχει μακράν απ’ το να χαρακτηριστεί αντικειμενικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι επί διοίκησης Ολυμπιακού, κάποιοι τους οποίους θαυμάζεις για την αγωνιστικότητα τους και για το ότι είναι.....ανένταχτοι (γέλια Μαστοράκη εδώ), μπήκαν με τα παπούτσια μέσα στην πορτοφόλα του Έλληνα πολίτη με το άρθρο 44. Να τα λέμε όλα και να μην ξεχνάμε με τί μέσα ήρθε στα πράγματα το πουλέν, έτσι? Όσον αφορά τις πληροφορίες για πρόσωπα και πράγματα που μπορεί να έχει ο καθένας μας, εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα, εσύ αγαπητέ που μας είχες πει προ ολίγου καιρού ότι Κόκκαλης και Τζίγγερ μάλλον τα έχουν βρει για το Στοίχημα, θα ξέρεις καλύτερα. Αν δε θυμάσαι, να σου θυμίσω :

Στις 15-1-08, γράφεις μεταξύ άλλων (όπου παραθέτεις αρκετά στοιχεία για το πώς έχουν αλλάξει τα κόζια) στο εξής άρθρο :

“Οταν άνθισαν τα καλοκαιρινά σπόρια... SportDay / Καρπετόπουλος Αντώνης

15/01/2008, 12:05

«Στην πιάτσα κυκλοφορεί ότι οι «αιώνιοι» τα 'χουν βρει και δεν θέλουν εντάσεις: η Συγγρού γίνεται ο δρόμος της συμπόρευσης και η πιάτσα βοά ότι φέτος στη μόδα θα 'ναι το πράσινο. Νόμιζα ότι ο Ολυμπιακός δεν παρακολουθεί τη μόδα. Υποπτεύομαι ότι χάρισε τα πατρόν!»

«Οι ίδιες οι τοποθετήσεις των διαιτητών στο πρωτάθλημα μαρτυρούν ότι τη «Θεία πρόνοια» (την πρόνοια του «Θείου», δηλαδή) την έχει πλέον και η αυτοκρατορία των «πρασίνων» που αντεπιτίθεται. Από τα 8 εκτός έδρας ματς του ΠΑΟ, 3 τα παίζει ο Κάκος και 2 ο Καλόπουλος, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός βρίσκει μπροστά του συχνά-πυκνά τον κάποτε ανεπιθύμητο Βασσάρα (που στο πλαίσιο του συνεταιρισμού έχει μαλακώσει), τον Σαραϊδάρη και τον Δάλλα, αλλά δεν εμφανίζεται σε παιγνίδι του ο «λατρεμένος» Ζωγράφος ή έστω ο Μαζαράκος που δίνει κι εύκολα πέναλτι. Νομίζετε ότι το παιγνίδι της διαιτησίας είναι τα κυριακάτικα σφυρίγματα; Κάνετε λάθος: όλο το κόλπο είναι οι ορισμοί!»

«Δεν είναι κακό πράγμα να κάνεις φίλους. Ο Ολυμπιακός, χάρη στον Τζίγκερ, θα πάρει μέσω της Σούπερ Λίγκας για πρώτη φορά χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Στο «ΘΕΜΑ» έχει γραφτεί ότι οι δύο περιμένουν το άνοιγμα της αγοράς του τζόγου για να προβούν και σε κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες -ελπίζω στον Ολυμπιακό να γιορτάσουν και τα 100 χρόνια του ΠΑΟ με λαμπρότητα.»

«Μπορεί να μην είδα καλά (γιατί είχα μια ίωση το Σαββατοκύριακο και είχε πάθει ένα κατιτίς η όρασή μου), αλλά μου φάνηκε ότι βγήκε από το πούλμαν του ΠΑΟ (!) για να μπει στο Καραϊσκάκη ο σήμερα παρατηρητής της ΔΕΑΒ και χθες σύμβουλος της ΕΠΟ επί Τριβέλα κ. Ζήσης Μπέλος! Αν κάνω λάθος, ζητάω ταπεινά συγγνώμη, αν δεν κάνω λάθος, θα παρακαλούσα κάποιος να με ενημερώσει για το τι έκανε ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο πούλμαν των «πρασίνων». Δεν είχε χρήματα για να πάρει ταξί και ζήτησε να τον πετάξουν στο γήπεδο ή έψαχνε στο πούλμαν για να βρει τα κρυμμένα Καλάσνικοφ;»

Με δεδομένο λοιπόν ότι δεν απάντησες στην ερώτηση μου για το αν όντως είπες ότι θα έβαζες στοίχημα στην αρχή του πρωταθλήματος πως θα το πάρει ο Ολυμπιακός, θα σε ξαναρωτήσω να μου απαντήσεις διότι όπως καταλαβαίνεις, αν όντως έχεις πει και τα δύο, κάπου η λογική συνέχεια και συνέπεια χάνονται και πρέπει να ψάξουμε να βρούμε το μυαλό μας κάπου ψηλά δίπλα στη Lucy in the sky with diamonds. Όσο δε για το συνολικό ύφος του άνω άρθρου που συνοψίζεται στη φράση «εγώ ο ντελαμαγκέν που έχω τα κονέ και τις πληροφορίες εκ των έσω δίνω τη γνώση σ’ εσάς τους άσχετοι όπως ο Προμηθέας τη φωτία στους ανθρώπους», τι να σχολιάσω?

Αναρωτιέμαι, πότε το πήρες πρέφα ότι ο Ολυμπιακός άλλαξε χαρακτήρα και άρχισες να υιοθετείς άλλη στάση απέναντι του? Πώς είναι δυνατόν να ενοχλείσαι κυρίως απ’ όσα πράττει ο Ολυμπιακός? Ειδικά σε μία χρονιά όπου στάθηκε στο περιθώριο, δεν προκάλεσε, δεν δημιούργησε εντάσεις, δεν πήρε σφυρίγματα, ήταν γενικά χαμηλών τόνων, οι συνεχείς επιθέσεις και τα εξυπνακίστικα κακεντρεχή σχολιάκια συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν. Γιατί? Αν δεν κάνω λάθος, ο Κόκκαλης είναι στα πράγματα εδώ και μιάμιση δεκαετία περίπου, φέτος θυμήθηκες ότι πρέπει να βάλεις μπροστά τον σκληρό ανένδοτο κατά του? Φέτος που όπως αφήνεις να εννοηθεί τα έχει κανονίσει με τον Παο και θα….φορεθούν πολύ τα πράσινα? Φέτος που μετά από πολλά χρόνια ήρθε ένας σωστός, σοβαρός, άξιος και ταπεινός άνθρωπος στον πάγκο του Ολυμπιακού, φέτος έπρεπε όλοι σας να πέσετε πάνω στον Ολυμπιακό για να εντοπίσετε όσα δεν εντοπίσατε τόσα χρόνια?

Για τον Παο τι έχει γραφεί? Πόσο λοιδορήθηκε για το μπενάλτι με την Καλαμαριά? Η Άεκ σου που αν βρίσκεται εκεί που βρίσκεται είναι επειδή πήρε τα φράγκα του λαού και τσάμπα γήπεδο και παίζει ενώ –για φέτος μόνο- ας μην ξεχνάμε και πολλά «όμορφα» σφυριγματάκια τί μεταχείρισης έτυχε? Ο Πάοκ που τού'χουν φτιάξει γήπεδα μπάσκετ, ανακατασκευές Τούμπας? Αυτά τα ξεχνάμε ή δε μας συμφέρει να τα θυμόμαστε ώστε να μπορούμε εύκολα να καταδικάζουμε τον ίδιο και τον ίδιο βγάζοντας τους υπόλοιπους μωρές παρθένες? Ποιοί είναι έξω απ' τα πράγματα και ποιοί θέλουν να είναι έξω απ' τα πράγματα? Θα μου πεις "εμένα δε με νοιάζει, ψάχνω το αγνό και ανόθευτο ποδόσφαιρο που έβλεπα παιδί και μέχρι να το βρω απαξιώνω πάσα έναν που δεν ακολουθεί τις επιταγές μου". Ωραία όλα αυτά αλλά όλως περιέργως μόνον έναν υπαίτιο βρίσκεις αγαπητέ και κάπου η κοροϊδία έχει και τα όρια της διότι το κλασικό πια παραμύθι περί Κοκκαλιστάν -ενώ κάποιοι προσπαθούν με δανεικόυς παίκτες να πάρουν σφυρίγματα κι ενώ κάποιοι άλλοι φωνάζουν «χαρίστε μας τα χρέη»- έχει πλέον πολύ μικρό δράκο. Έχουν βγει κι άλλοι δράκοι στη γύρα και δυστυχώς επιμένεις να τους θεωρείς αμελητέες ποσότητες.

Η κριτική που θα γίνεται από εδώ μέσα προς όλους τους –κατ’ επίφασιν και μη- δημοσιογράφους θα είναι σκληρότατη όπως επιβάλλεται σε κάθε δημοκρατικό πολίτευμα. Όσο σου πέφτει εσένα λόγος να κρίνεις το Λεμονή και τα θέματα του Ολυμπιακού όπως κάνει όλο το συνάφι σας επί πληρωμή, τόσο μου πέφτει και μένα να κρίνω εσένα, στο τσάμπα. Αν δε σε κρίνω εγώ που είμαι το κοινό σου για τη σοβαρότητα σου, αυτός στον οποίο απευθύνεσαι για να πουλήσεις και να βγάλεις φράγκα, ποιός θα σε κρίνει? Δηλαδή για να καταλάβω, αξιώνεις να γράφεις ότι επιθυμείς χωρίς να κρίνεσαι? Σε γελάσανε αγαπητέ. Η φάμπρικα που έχετε βρει όλοι οι δημοσιογράφοι και γενικά όλοι όσοι θεωρείτε πως έχετε το δικαίωμα να είστε κριτές αλλά ποτέ κρινόμενοι, το να γράφετε ότι θέλετε για όποιον θέλετε και να διαμορφώνετε συνειδήσεις χωρίς έλεγχο και δικαίωμα ανταπάντησης, ΚΟΜΜΕΝΗ αγαπητέ κ. Καρπετόπουλε. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες πλέον, ο κόσμος ξυπνάει και η μυαλοπώλησις θα κατηφορίζει όλο και περισσότερο στον βόρβορο της ανυποληψίας. Πήρατε όλοι ένα πενάκι και γράφετε ότι μπαρούφα σας κατέβει και τον κοσμάκη τον θέλετε μόνο για καταναλωτή και κλακαδόρο? Χοχοχο πού θά’λεγε κι ο Σώκρατες. Είστε βαθιά νυχτωμένοι, όλοι σας. Κράξιμο, ξεμπρόστιασμα και Άγιος ο Θεός από εδώ και 'μπρος για τον καθένα σας, ώστε τουλάχιστον να βγάλετε με λίγο παραπάνω κόπο το ψωμί που τρώτε στην πλάτη μας και στον βιασμό της λογικής μας.


Το να γράφει κανείς ότι γουστάρει δεν είναι κακό. Το να γράφει όμως κακοπροαίρετα και να προσπαθεί να το περάσει ως αντικειμενικότητα είναι όχι απλώς κακό αλλά κάκιστο και επικίνδυνο. Πιό επικίνδυνο πράγμα απ' την γιαλαντζί "αντικειμενικότητα" και την κατ' επίφασιν αποκάλυψη κάποιας μέγιστης αλήθειας που μόνο μερικοί "μύστες" γνωρίζουν, δεν υπάρχει. Πήξαμε στους μεγάλους μάγιστρους και στους σαμάνους. Ελπίζω κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσεις το λάθος σου και να δείς ότι απέχεις μακράν απ’ το να θεωρείσαι αντικειμενικός κι όσο συμβαίνει αυτό θα τα "λέμε” συχνά. Όπως επίσης το ίδιο θα συμβαίνει και τ' άλλα παιδιά, τον Μπαμ, το Χελάκη, κι όλους τους μεγάλους αναλυτές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Κι όπως είπαμε : Στο τσάμπα κ. Κάρπετ. Στο τσάμπα ότι κάνουμε, απλά και μόνο για την κ@ύλα μας και γιατί μας την έχετε βαρέσει στο σταυρό.

Κλείνω εδώ λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλη ντροπή της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας η μεταχείριση που επιφύλαξε στον καλύτερο Έλληνα προπονητή των τελευταίων ετών. Και στο λέει αυτό κάποιος που αρχικώς τον λοιδόρησε, που δεν τον πίστεψε.