Τετάρτη 19 Μαρτίου 2008

Χωρίς Εμπάθεια ΙΙ

Στο πρώτο μέρος της αναφοράς στην κριτική του κ.Μπαζίνα για τον Ολυμπιακό του Λεμονή αναφερθήκαμε στις εκτιμήσεις για αγωνιστικά θέματα που κατά τη γνώμη μας δεν δικαιώθηκαν και στις αναφορές του στο θέμα των τραυματισμών. Πριν κλείσουμε λίγα λόγια τώρα για την Ευρώπη και τους νέους παίκτες.

Συνεχίζοντας λοιπόν την κριτική του για την ομάδα μας η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού βαφτίστηκε «ξεπέταγμα του κόσμου με 5-6 παιχνίδια». Στο ίδιο «ξεπέταγμα» εντάσσεται και η προώθηση νέων παιδιών από τις ακαδημίες μια άποψη σίγουρα παράξενη για έναν άνθρωπο που έχει περάσει από τα διοικητικά του Ολυμπιακού σε εποχές «ερασιτεχνισμού».

Για το παιχνίδι με την Τσέλσι δεν θέλουμε να πούμε πολλά και γιατί πιστεύουμε ότι ο χαρακτηρισμός 7 κεμπάπ για τους παίκτες που αγωνίστηκαν εκεί δεν τον τιμά, αλλά και γιατί το επιχείρημά του για το πως η Μπάρνσλεϊ απέκλεισε την Τσέλσι το έχει ήδη αναφέρει ο Γαβαθιώτης και θυμίζει πολύ την άποψη του κ. Σάββα ότι την υπερτιμήσαμε.

Το πιο λυπηρό όμως σημείο είναι η ραδιοφωνική αναφορά του στην μεταγραφή του Σίσιτς λέγοντας ότι ο Λεμονής θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός σε αυτή τη μεταγραφή γιατί τον ήξερε σαν παίκτη από τις προηγούμενες ομάδες οπότε πολλοί μπορεί να τον κατηγορήσουν για την επιμονή του σε αυτόν.

Ο ίδιος ενοχλήθηκε γιατί τον κατηγόρησαν για εμπάθεια. Ο Λεμονής που εμμέσως κατηγορείται για «φιλίες» με παίκτες θα πρέπει να είναι πιο ενοχλημένος αλλά ούτε αυτός (ούτε εγώ βέβαια) γράφουμε τόσο καλά όσο ο κ. Μπαζίνας.

Δεν ξέρω αν η πρόσφατη εξέλιξη τον κάνει να νιώθει δικαιωμένος. Δεν θέλω να το πιστεύω αλλά καλό θα ήταν να ξέρει ότι ίσως έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο διώξιμο του καλύτερου προπονητή που πέρασε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Γιατί έτσι λένε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στην ΕΥΡΩΠΗ κύριε Μπαζίνα, που είναι 12 βαθμοί στην κορυφαία διοργάνωση και που αυτή η ομάδα ΠΟΤΕ δεν έχει ξαναμαζέψει. Και τους μάζεψε υπό την καθοδήγηση του Τάκη Λεμονή ο οποίος δούλεψε για 1 χρόνο μέσα στην αμφισβήτηση, τη λοιδορία, την ειρωνεία και την πολεμική ακόμα και από στελέχη της ίδιας της ομάδας μας.

Και τέλος πάντων ίσως είναι λάθος και από τη μεριά μας να πιανόμαστε από φράσεις και συγκεκριμένες λέξεις. Αν αυτή είναι η άποψή του δικαίωμά του. Αλλά ας αποφύγει τουλάχιστον να ερμηνεύει τον κόσμο του Ολυμπιακού ο οποίος ήταν «δυσαρεστημένος», «μουρμούριζε» και «δεν είχε άλλη υπομονή» όπως έγραψε μετά το παιχνίδι με την Τσέλσι. Η υπομονή μας για κάποιους στον Ολυμπιακό όντως έχει εξαντληθεί κύριε Μπαζίνα αλλά ο Λεμονής σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς.

Είναι πραγματικά λυπηρό προσωπικά για εμένα που μεγάλωσα για πολλά χρόνια με το ΦΙΛΑΘΛΟ και με την διεισδυτική και ειλικρινή αρθρογραφία του Ηλία Γ. να είμαι στη δυσάρεστη θέση να μην θέλω να ξαναδιαβάσω άρθρα του.

Όπως είπα και παραπάνω ενοχλήθηκε επειδή τον είπαν εμπαθή και δεν το δέχεται μετά από 25 χρόνια στη δημοσιογραφία. Για αυτό το λόγο έγραψε μια σειρά από άρθρα για να δικαιολογήσει τις απόψεις του. Είναι πράγματι σκληρός χαρακτηρισμός αν και θα έπρεπε ίσως να τον απασχολήσει γιατί μετά από 25 χρόνια πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εστω κι έτσι κύριε Ηλία μήπως το ΑΔΙΚΟΣ είναι πιο σωστό;


ΥΓ: Και τα δύο κομμάτια έχουν σταλεί υπ’ όψιν του και στην ηλεκτρονική σελίδα του ΦΙΛΑΘΛΟΥ με τα πραγματικά στοιχεία του συντάκτη.