Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Το είπε κι η Τατιανα...

Διαβάζοντας το σημερινό άρθρο σου (Το έχουν πει ο Σαίξπηρ και ο Κοκαλιάρης...) και ειλικρινά ένα ερώτημα μου γεννήθηκε. Πληρώθηκε καλά ή μονο τα στανταρ του από την εφημερίδα? Γιατι ένα τέτοιο άρθρο σίγουρα μπορεί να πληρωθεί ΄καλύτερα' από τα συνηθισμένα πονηματα.

Μπορει να μην σε νοιάζει καθόλου το τι λεω εγώ και ο οποιοσδήποτε οπαδος. Δεν είναι εξάλλου ασύνηθες όταν κάποιος μεγαλοπιάνεται να νομίζει ότι ο γυαλος παει στραβά και δεν αρμενίζει αυτός στραβα.

Πάμε στο προκείμενο κ. Καρπετοπουλε. Το πρόβλημα δεν είναι ότι αντιμετωπιζεις όπως αντιμετωπίζεις τον Ολυμπιακό αλλά το πώς πραγματικά αντιμετωπίζεις τους αντιπάλους του. Το πώς γλυφεις με δραματικο τροπο τον Τζιγγερ καλυπτοντας ότι έχει διαπραξει φέτος ως πρόεδρος της Σουπερ Λιγκας, και πανω από όλα δικαιολογείς με βεβαιότητα σε όλο σου το κείμενο τις πράξεις του εμφανίζοντάς τον ως αγαθή περιστερά.

Μια αγαθή περιστερά που είπε να 'γαμησουν τον πουστη τον Ολυμπιακό', με την καλή έννοια του όρου βέβαια. Μια αγαθή περιστερά που έχει για δεύτερο σκόρερ της τον 'Αυτογκολ' και που παίζει σε ένα πρωτάθλημα με θυγατρική της ομάδα. Μια αγαθή περιστερά που έχει 7 αποβολές υπερ και μια κατά και με τις αποβολές αυτές κρατήθηκε στην αρχή της σεζόν που παρέπαιε.

Μια αγαθή περιστερά που ηθελε ένα δικαιο και αγαθό πρωτάθλημα και ηρθε στο Καραισκάκη για να πάρει ένα γκολ από άουτ και ένα πεναλτυ που δεν έγινε ποτέ.

Βρε συ πλάκα κάνεις? Πραγματικά πιστευεις αυτά που γραφεις? Σου απομονώνω μερικές φρασεις από το σημερινό σου κείμενο, τις βαζω σε bold και τις σχολιαζω.

1. "Πιο πολύ και από τα αγωνιστικά, στο φετινό πρωτάθλημα μετρούν (δυστυχώς...) οι πολιτικές, εννοώ τις διοικητικές διαχειρίσεις. Για να μην κατηγορηθώ ότι αδικώ τον ΠΑΟ όταν λέω ότι προσπάθησε να γίνει Ολυμπιακός, θέλω να σας πω τι εννοώ -το κάνω λοιπόν σαφές."

Δηλαδή τι θες να μας πεις με αυτό? Ότι είναι υποτιμητικό για τον ΠΑΟ να θελει να γίνει Ολυμπιακος και αρα για σένα ο Ολυμπιακός είναι το απόλυτο κακό και η απόλυτη σήψη την οποία έχεις αποφασίσει ΔονΚιχωτικά να πολεμήσεις.

2. "Φέτος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, πιστεύοντας ότι όντως έχει γίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μια νέα αρχή με την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας, αποφάσισε να αναλάβει κάποιες διοικητικές πρωτοβουλίες, παίρνοντας πάνω του και αρκετές ευθύνες."

Σορρυ αλλα λάθος στα είπανε. Φετος ο Τζιγγερ αποφάσισε να ασχοληθεί με την Σουπερ Λιγκα για να μπορέσει να γιορτάσει με δόξα και τιμή τα 100 χρονια της ομάδας του. Το φετινό σπρώξιμο στον ΠΑΟ είναι το ενδοξότερο που έχει πάρει ομάδα τα τελευταία 4 χρονια. Οι φετινες διαιτησίες που έχει ο ΠΑΟ είναι οι καλυτερες που είχε ομάδα τα τελευταια 4 χρονια, συμπεριλαμβανομενου και της χρονιας του Δουρου. Και σε προκαλω να με διαψευσεις, αν τα τελευταια χρονια υπηρχε ομαδα με καλυτερες διαιτησιες. Έναν αγωνα επαιξε 50-50 ο Κακος και εφαγε 3 γκολ.

3. "Θυμίζω ότι ο Τζίγκερ δεν έχει γίνει -τυπικά- ποτέ πρόεδρος του ΠΑΟ, ποτέ του δηλαδή δεν θέλησε εντός της ΠΑΕ κάποιο άλλον ρόλο πέραν αυτού του μεγαλομετόχου που ακούει και τελικά αποφασίζει. Η απόφασή του να ασχοληθεί με τη Λίγκα δείχνει ότι είχε (ή νόμιζε ότι είχε) κάποιες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα εκτεθεί. "

Που το ξερεις αυτό? Από πού ορμωμενος βγάζεις ΑΥΤΟ το συγκεκριμενο συμπερασμα για τις προθεσεις του και από πού γνωριζεις ότι ειχε τετοιες διαβεβαιωσεις? Μιλας μαζί του? Με καποιον άλλον?

Η' προκειται για άλλο ένα λιβανισμα του σπουδαιου και αγνου Βαρδινογιαννη?

Η προθεση σου να χτυπησεις τον Κοκκαλη σε οδηγει σε δυο εγκληματικα σφαλματα. Στην ταυτιση του Ολυμπιακου με τον Κοκκαλη, και στην 'συμμαχια' ακομη και με τον ιδιο το 'διαολο' (βλ. Βαρδινογιαννη) προκειμενου να δωθουν τα χτυπηματα στον Κοκκαλη.

4. "Ρήξεις

Για τον ΠΑΟ το πιο εύκολο θα ήταν να μείνει στο περιθώριο και να ακολουθήσει τη στρατηγική του ξεφωνητού -δεν κρύβω ότι στη θέση του Τζίγκερ εγώ αυτό θα έκανα. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τηλεοπτικά κανάλια και φίλα προσκείμενες εφημερίδες στη διάθεσή της θα ήταν αρκετά εύκολο να προκαλέσει τεράστια επικοινωνιακή φασαρία, από την οποία θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερο όφελος από αυτό που είχε φέτος. Το επακόλουθο αυτής της φασαρίας θα ήταν φυσικά μία ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού -είναι δεδομένο ότι στο πρωτάθλημα θα γίνονταν πόλεμος! Αντί για ρήξεις και πολέμους ο Τζίγκερ προτίμησε, βγαίνοντας στο προσκήνιο, να γίνει ο εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας και κατ' επέκταση του πρωταθλήματος."

Η οικογενεια Βαρδινογιαννη προσπαθησε και προσπαθει να προκαλεσει τεραστια επικοινωνιακη φασαρια αλλα δεν το καταφερνει διοτι είναι η ΙΔΙΑ εκθετη στην κοινη γνωμη από το παρελθον, και ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ είναι εκθετη απεναντι στους ιδιους της τους ΟΠΑΔΟΥΣ!

Δεν είναι η καλη διαθεση του Βαρδινογιαννη που τον κανει να ακολουθει μια συγκεκριμενη στρατηγικη. Είναι το αισθημα αυτοσυντηρησης απεναντι στην βεβαιη γελοιοποιηση από τους ιδιους τους τους οπαδους (πλην Γκοντζου και Νικολογιαννη βεβαιως βεβαιως)

5. "Χρήματα

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πέτυχε για τη Λίγκα μια μεγάλη και καθόλου απλή χορηγική συμφωνία με τον ΟΠΑΠ -έφερε δηλαδή χρήματα σε όλους. Συνεργάστηκε με τον Βασίλη Γκαγκάτση χωρίς να του βάζει τρικλοποδιές και προσπάθησε κατέχοντας τη θέση του αντιπροέδρου στην ΕΠΟ να βρει λύσεις και να κάνει σοβαρές προτάσεις ακόμα και για πράγματα που ελάχιστα θα περίμενε κανείς να τον ενδιαφέρουν, όπως είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, το ντόπινγκ, οι χορηγίες της Εθνικής ομάδας κ.λπ. Εφτασε να πάει με τον Γκαγκάτση να μιλήσει στους διαιτητές (!), εισπράττοντας ακόμα και ειρωνείες, και δεν είχε πρόβλημα να δεχτεί ως αντιπρόεδρο τον Γιώργο Μποροβήλο -πραγματικό κόκκινο πανί για τον ΠΑΟ τον καιρό που διεύθυνε αγώνες. Κυρίως ο Τζίγκερ ήταν έτοιμος να ακούσει όποιον κάτι του ζητούσε: απέτρεψε τον Γιώργο Μπίκα από το να παραιτηθεί Αυγουστιάτικα, πέρασε μέσω της ΕΠΟ διευκολύνσεις για τα χρέη των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές, τσακώθηκε για το χατίρι άλλων με την ΕΠΑΕ, άκουγε τις απαιτήσεις και τα ανάθεμα του καθενός χωρίς να πει κουβέντα. Στο τέλος με την ειρωνική ανακοίνωση εναντίον του Νικολαΐδη έφτασε να προασπίζεται και τους συμμάχους του Σωκράτη Κόκκαλη στη Συγγρού, επιλέγοντας να καταγγείλει -αντί για τη διαφθορά- την γκρίνια!

"

Και όλα αυτά τα εκανε γιατι? Για να βοηθησει το ποδοσφαιρο? Μηπως επισης πιστευεις και στον Αη Βασιλη? Ο Βαρδινογιαννης ξερει ότι ολοι αυτοι που σημερα στηριζουν τον Χ αυριο θα στηριξουν τον Υ αν τα ανταλλαγματα είναι τα καταλληλα. Δεν συνθηκολογησε από αδυναμια, αλλα συνεργαστηκε με υστεροβουλια και διαθεση ελεγχου της καταστασης.

Μηπως να ρωτησουμε και οσους Αντιπροεδρους φετος παραιτηθηκαν και γιατι? Μηπως να μας πουν και αυτοι την αποψη τους για την Προεδρια Βαρδινογιαννη? Θα ηταν ενδιαφερον.

6."Προσπάθησε

Οταν λέω ότι ο ΠΑΟ προσπάθησε να γίνει Ολυμπιακός, αναφέρομαι κυρίως στη στρατηγική: ο Τζίγκερ έριξε τους τόνους της όποιας πολεμικής, τα 'βαζε με αυτούς που βγάζουν ανακοινώσεις, ήταν έτοιμος να ακούσει τον πόνο του κάθε πικραμένου και στήριξε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ χωρίς ούτε καν να κάνει μία ερώτηση για τις πολλές «τρύπες» που έχει η απόφαση του μηδενισμού της Καλαμαριάς π.χ. Αυτή η πολιτική ήταν και είναι για χρόνια η πολιτική του Ολυμπιακού: στήριξη των θεσμικών (που είναι και φίλοι και έρχονται στις σουίτες και βλέπουν τα ματς μαζί), συμπόνια για τους υπόλοιπους -ειδικά αν δεν μιλούν για τη διαιτησία- και παρουσία παντού όπου χρειάζεται ώστε να μην ξεχνούν οι άλλοι ποιος είναι ο μεγάλος. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πίστευε ότι μια τέτοια πολιτική θα δώσει καρπούς, δηλαδή θα έχει ως αποτέλεσμα ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα. Δεν νομίζω ότι πίστευε πως θα του δώσουν το πρωτάθλημα γιατί είναι συνεργάσιμος ή ακούει προσεχτικά όσα λέγονται στα Δ.Σ. του Γκαγκάτση. Είμαι όμως βέβαιος ότι νόμιζε πως η δική του έκθεση, η δική του παρουσία, θα έχει ως αποτέλεσμα μια καινούργια πραγματικότητα, δηλαδή ένα πρωτάθλημα μοιρασμένων διαιτητικών λαθών, όπου δεν θα χρειάζεται π.χ. κάποιος να κάνει υποχρεωτικά οκτώ σερί νίκες για να βγει πρωταθλητής.

"

Όταν λες εριξε τους τονους της πολεμικης, βαζεις μεσα και τον 'γαμηστε τον πουστη τον Ολυμπιακο' ? Η' μηπως την διαιτησια στο Καραισκακη? Η' μηπως τις συνεχεις δηλωσεις του Βαρδινογιαννη και των στελεχων της ΠΑΕ? Η' μηπως τις δηλωσεις Μητσου για τον Κακο? Ο Ολυμπιακος, ΑΚΥΡΟ.

Ο Κοκκαλης καλυτερα, εχει μια συγκεκριμενη τακτικη εδώ και χρονια αλλα είναι εμφανες εδώ και τουλαχιστον μια 4ετια ότι εχει χαλαρωσει σε πολλα πραγματα και είναι απελπιστικο πως ενώ είναι εμφανες αυτό σε ολους, σε σενα και σε αλλους δεν είναι αποδεκτο. Από το πρωταθλημα του ΠΑΟ πριν από 4 χρονια και επειτα ο Ολυμπιακος δεν παιρνει περισσοτερα σφυριγματα από ότι ο ΠΑΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ. Αυτό δεν ειδα ποτε να το εχει δηλωσει κανεις και να το εχει αποδεχθει κανεις.

Αντι αυτου συνεχιζεται το ιδιο σεναριο το οποιο αν δεν εχεις καταλαβει είναι ΑΦΟΡΗΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΗ!!!

Ειστε οι ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την μακροχρονια ασυλια που απολαμβανει ο ΚΟκκαλης στον Ολυμπιακο και για το ότι συνεχιζει μια συγκεκριμενη πολιτικη. Τον εχετε μεγενθυνει σε δυσθεωρατα μεγεθη, τον εχετε κανει να φανταζει ΑΝΑΝΤΙΚΑΣΤΑΤΟΣ στην ομαδα μου, τον κανετε να φαινεται ότι με μια του δηλωση τρεμουν εως και οι παικτες του ΠΑΟ, το εγω του μεγαλωνει, και ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΗ επι της ουσιας και επι οσων εχει κανει στον Ολυμπιακο, τα προβληματα που εχει δημιουργησει και τα βαρυδια που εχει βαλει στην ομαδα.

Εσεις τον εχετε κανει μυθο και τον εχετε χτισει με μπετον αρμε εκει που βρισκεται. Δημιουργειται την φοβια στον κοσμο πως αν φυγει ο Κοκκαλης τοτε θα χαθηκε ο Ολυμπιακος, γιατι ο Κοκκαλης τα κανει όλα και δεν μετραει τιποτε άλλο.

Σας αξιζουν συγχαρητηρια!!

6. "Εκβαση

Ανεξάρτητα από την έκβαση του πρωταθλήματος, έπειτα από την ήττα στην Ξάνθη νομίζω ότι κατάλαβε πως και το φετινό είναι ένα πρωτάθλημα όπως όλα σχεδόν τα προηγούμενα. Ο ΠΑΟ στο τέλος υποχρεώθηκε να το παίξει και να το κερδίσει με όρους Ολυμπιακού! Επρεπε να κάνει οκτώ νίκες, έπρεπε αυτές οι νίκες να είναι μεγάλες, έπρεπε να παίζει με αντιπάλους που ανάμεσα στο ματς της Κυριακής και αυτό της Τετάρτης θα προτιμούν αυτό του Κυπέλλου, έπρεπε να το παίξει κοιτάζοντας ποιος είναι διαιτητής, τι έχει κάνει, με ποιον μιλάει, ποιος τον έκανε διεθνή και άλλα ωραία! Στο τέλος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης άκουσε τον Σωκράτη Κόκκαλη να λέει ότι δεν χαρίζει τον τίτλο. Ελπίζω να κατάλαβε ότι χαρίζεις μόνο κάτι που είναι δικό σου: ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αυτό το πρωτάθλημα, με τον τρόπο που γίνεται και με βάση τις καταβολές και την πρακτική των εγγυητών της αξιοπιστίας του, δικαίως το θεωρεί κτήμα του! Μπορεί να το χαρίσει, αλλά δεν το χάνει. Και πώς να το χάσει δηλαδή...

Σαίξπηρ

Κάποιος έλεγε «πώς να μη γίνουν αυτοί λύκοι, όταν οι άλλοι είναι πρόβατα». Νομίζω, το έλεγε ο Σαίξπηρ. Ισως και ο Κοκαλιάρης...

"

Το φετινο πρωταθλημα είναι όπως όλα τα προηγουμενα? Σε τι? Στο ότι ο Ολυμπιακος εχει αντιμετωπισει ιδιαιτερα εχθρικες διαιτησιες σε αρκετα ματς? Στο ότι ο ΠΑΟΚ εδωσε φιλικα με τον ΠΑΟ και με την ΑΕΚ την αντιμετωπισε ξεκουραζοντας παικτες της στον α' γυρο ενώ στον β' θα βαλει πιτσιρικαδες?

Το να θεωρειται ότι στα 4 τελευταια πρωταθληματα ακομη κανει κουμαντο και καθοριζει ο Ολυμπιακος τα παντα είναι επιεικως γελοιο και προσβαλλει την νοημοσυνη και την μνημη μας. Ποτε εγινε αυτό? Στο νταμπλ του βαζελου με Δουρο και παρελασεις από διαφορα γηπεδα πχ Τουμπα κλπ???

Την επομενη χρονια που το πηραμε με τον Μπαγιεβιτς, και με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ να αυτοκτονουν μονοι τους (που θα΄λεγε κι ο Βαμβακουλας)? Μηπως περσι που ο ΠΑΟ μας κερδισε στο Καραισκακη πεφτοντας από την Ακροπολη και βρισκοντας πορτοφολι, και στη συνεχεια εχασε τα αυγα και τα πασχαλια μεσα στο γηπεδο του?

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ δηλαδη φταιει το Κρατος του Κοκκαλη??? Για την ανικανοτητα τους φταιει ο Κοκκαλης και ο Ολυμπιακος?!?! Ποτε τους κανατε κριτικη σοβαρη για τα ΛΑΘΗ τους?

Τελικα εσυ χανεσαι στην Αθηνα και στη Σπορντει. Εσυ επρεπε να ζεις στην Θεσσαλονικη και να γραφεις στα Σπορ του Βορρα η' στη Μετροπολις. Για αυτό γεννηθηκες και από λαθος σου εγινες κατά δηλωση σου Ολυμπιακος.

Ο ΠΑΟ στο τελος πρεπει να το παιξει αυτό το πρωταθλημα και να το κερδισει σε ορους Ολυμπιακου, ΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ. Γιατι ο Βαρδινογιαννης φετος προσπαθησε να χρησιμοποιησει για οφελος του ΟΣΟ χωρο του εδωσε ο ιδιος ο Πετρος Κοκκαλης. Και ηταν αδειος τελειως ο χωρος γιατι πηγε τελειως πασο. Επαιξε όπως ηθελε για πολύ καιρο, και επαιξε εξισου και περισσοτερο βρωμικα. Και θα πρεπει να ξερεις κατι που ειπε όχι μια Βικτωριανή προσωπικότητα σαν τον Σαιξπηρ αλλα μια ...μεσημεριανή προσωπικοτητα:

"Στην Τατιανα δεν κανουν Τατιανιες."

Ο Βαρδινογιαννης διαλεξε το πώς θα παιχθει φετος το παιχνιδι. Και θα πρεπει να το παιξει ως το τελος.

Ο Βαρδινογιαννης φετος ζυγιστηκε, μετρηθηκε και βρεθηκε λειψος στον ρολο που εχει ως προεδρος της Λιγκας. Για τον ρολο του στον ΠΑΟ τον εχουν ζυγισει αλλοι, και δεν τον βρηκαν μονο λειψό, αλλα πολύ θα γουσταραν να τον κάνουν αυτοί... λειψό τον Τζίγγερ από ότι φαίνεται...