Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Πωλείται Ολυμπιακοφροσύνη όπως είναι επιπλωμένη. Πωλείται ΜΠΑΜ και ΚΑΤΩ......

Ποιό είναι το Ολυμπιακό όνειρο? Ξέρετε? Ή μήπως ξέρετε ΜΟΝΟ το Αμερικάνικο Όνειρο? Αν ξέρετε το Αμερικάνικο Όνειρο, την ικανότητα να πετύχεις μόνο με την ικανότητα και την εργασία σου, τότε είστε σε καλό δρόμο.

Το Ολυμπιακό όνειρο είναι η ικανότητα να πετύχεις στηριζόμενος στην ιδιότητά σου ως Ολυμπιακός. Το σκηνικό είναι καλό και πολυπαιγμένο. Είχαμε πολλά παραδείγματα στο παρελθόν αλλά έχουμε και μερικά όψιμα. Ένας εξ' αυτών ο Μπαμ και Κάτω. Διασκεδαστής ο ίδιος όπως επαγγέλεται, ουχί δημοσιογράφος, κατάφερε (παρ΄τε τα να μην σας τα χρωσταω συγγαβροι) και για πολλά χρόνια αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τους γάβρους που έβγαιναν στο ραδιόφωνο το μεσημέρι για να πουν τις αποψεις τους για την ομάδα μας. Με ιδιότυπο χιούμορ και άποψη για το ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό απέκτησε περισσότερη δύναμη από αυτή που αξίζει σε έναν άνθρωπο με ελάχιστες γνώσεις για το ποδόσφαιρο και την δημοσιογραφία και με πολύ διάθεση να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στον Ολυμπιακό και το ποδόσφαιρο.

Το όλο πρόβλημα δεν θα ήταν σημαντικό αλλά θα ήταν έως και φαιδρό, εάν δεν μας έσπαγε τα νεύρα συχνά πυκνά με τα σχόλιά του και την ΕΜΠΑΘΕΙΑ του για την ομάδα και τα στελέχη της στα οποία απευθύνεται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με το Παπικό αλάθητο να τον συνοδεύει σε κάθε του κείμενο. Τελευταίο μνημείο το παρακάτω:

"Άσε μας ρε Τάκη
Και τώρα, Τάκη, τι έχεις να πεις; Καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. «Ο κορμός για του χρόνου», «η πολλή δουλειά» και κουραφέξαλα.
Αντί να δεις πώς θα νικήσεις την Τρίπολη, άρχισες τις δηλώσεις και τις αναλύσεις. Πες τώρα «καληνύχτα, πρωτάθλημα» και άσε μας ήσυχους.

Με δέκα παίκτες ο Αστέρας για ένα ημίχρονο και οι δικοί μας δεν ήξεραν τι έπαιζαν. Τους έβαλες όλους μέσα μήπως και δεις προκοπή, αλλά με τι σύστημα; Χωρίς ιδέες και φαντασία, δίχως κίνηση, πώς θα βάλεις γκολ;
Θυμηθήκαμε την εποχή του Τσιαντάκη με τόσες σέντρες. Εστησαν οι άλλοι τις κολόνες τους πάνω στον Κοβάσεβιτς και πάπαλα. Απλά είναι τα πράγματα. Εβαλες και τον Σίσιτς και αυτός δεν μπόρεσε να κάνει μια μπαλιά ακριβείας. Καταλήξαμε να γίνουν ένα καράβι σέντρες από τον Πάντο! Πώς να κάνεις φάση;

Την τρίτη αλλαγή τη θυμήθηκες στο 85' και έχετε γεια, βρυσούλες. Το τι θα γινόταν το καταλάβαινες απ' την αρχή. Βάλαμε νωρίς το γκολ και μετά ας χαλαρώσουμε εν όψει Τσέλσι.
Αρπα το γκολ από τον Καρντόσο, που σας έκανε ό,τι ήθελε στο κέντρο, και μετά τρέχα. Είδαμε το ίδιο έργο, όπως στον πρώτο γύρο. Εκεί είχες λιγότερες επιλογές, αλλά το ίδιο σύστημα.
Γιόμα στη γιόμα κι άγιος ο Θεός. Λες και δεν ξέρεις πώς παίζει η Τρίπολη. Χωρίς ψυχραιμία και καθαρό μυαλό δεν γίνεται δουλειά. Οταν σου έλεγα ότι στα μέσα Μάρτη θα έχει πετάξει το πουλάκι, εσύ μίλαγες για κορμούς και επόμενες χρονιές. Ποια επόμενη χρονιά;

Με τη φετινή τι έγινε, τώρα που αποχαιρετήσατε; A, ξέχασα, θα περάσετε την Τσέλσι και θα γίνετε ήρωες. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι πριν από το σεντόνι κουνήσατε μαντίλι στον τίτλο.
Θα περιμένω, βέβαια, να δω τι θα κάνουν η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ για να σας συγκρίνω. Το πιο ακριβό ρόστερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έτσι όπως πάει, θα μείνει πίσω κι απ' την ΑΕΚ. Τα θερμά μου συγχαρητήρια, Τάκη.
Εγώ τώρα πάω διακοπές στα Κανάρια Νησιά και θα γυρίσω του χρόνου, που θα είναι έτοιμη η ομάδα. Φιλάκια στον θείο... "


Υπέροχος δεν βρίσκεται? Ένας άνθρωπος που δεν πατάει σε προπονήσεις, που δεν κάνει ρεπορτάζ, κατακρίνει και λοιδωρεί ανθρώπους που πονάνε και παλεύουν για την ομάδα σε καθημερινή βάση, που προσπαθούν να τηνβελτιώσουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ δεν έχει όρια πλέον. Η ΚΡΙΤΙΚΗ σαν άποψη και αισθητική έχει δώσει την θέση της σε μια ανευ προηγουμένου λαϊκίστικη επίθεση με στόχο τον Λεμονή σήμερα, τον Μπάγιεβιτς παλιότερα, τον Χ-επόμενο προπονητή της ομάδας ο οποιος ειναι δεδομένο οτι ΚΑΠΟΙΑ στιγμη θα βγει ΑΧΡΗΣΤΟΣ απο τον κ.Μπαμ και κάτω.

Δεν είναι η κριτική που ενοχλεί. Είναι το ΘΡΑΣΟΣ, ειναι η ΑΝΑΙΔΕΙΑ, ειναι η απίστευτη ΕΝΔΕΙΑ επιχειρημάτων, αισθητικής, γνώσεων και η ξεκάθαρη προσπάθεια να καθοριστούν τα του Ολυμπιακού από παράγοντες εκτός του συλλόγου. Eίναι η γνωση πως αν η ομάδα καταφέρει κάτι σπουδαίο θα αρχίσουν οι κωλοτούμπες. Είναι η βεβαιότητα πως παρακαλάνε μερικοί με τα ίδια μυαλά και απόψεις, να αποτυχει η ομάδα για να σπεκουλάρουν στην αποτυχία, για να γεμίσουν και να πουλήσουν φύλλα. Άνθρωποι ευεργετηθέντες ....

κυρ Μπαμ, μην πατε στα Καναρια Νησια. Να πάτε στα Μακαρονια Νησιά. Ασχοληθείτε με αυτά οπως κάνετε με ιδιαίτερη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Φιλάκια απο τον Theo.