Τρίτη 4 Μαρτίου 2008

Εξιλεωθείτε γιατί χανόμαστε...!

Χωρις εισαγωγή. Περνάμε κατ'ευθείαν στο ψητο: Ανταπόκριση του Διασκεδαστή της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας από τα Κανάρια Νησιά. Απολαυστε υπεύθυνα:

"Σας χαιρετώ από τα Κανάρια Νησιά όπου θα περιμένω μέχρι του χρόνου ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα. Από εδώ θα παρακολουθήσω και το αυριανό ματς με την Τσέλσι, για το οποίο τόσα πολλά ακούσαμε και τόσα πολλά περιμένει πολύς κόσμος να δει. Βέβαια έχω ξεκαθαρίσει ότι οι ομάδες πρέπει να είναι δυνατές και σοβαρές πάντοτε και να έχουν βάθος στον πάγκο. Κάτι για το οποίο φωνάζω από καιρό, αλλά ποιος με ακούει. Αυτό το ματς με την Τσέλσι περιμένω πώς και πώς μήπως και έρθει η στιγμή καμιά φορά να ασχοληθούμε σοβαρά και με το πρωτάθλημα. Περιμένω να δω τον Ολυμπιακό που δεν βλέπω στην Ελλάδα για να χαρώ λίγο το ποδόσφαιρο, όμως όσο καλά και να παίξει ο Θρύλος, που πιστεύω ότι μπορεί, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσέλσι. Κι επειδή οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του θέλω να δω τι θα συμβεί μετά. Αν σβήσει το ευρωπαϊκό όνειρο το βράδυ της Τετάρτης θα θυμηθούν επιτέλους τεχνική ηγεσία και παίκτες ότι υπάρχει και το ελληνικό πρωτάθλημα που πρέπει να κατακτηθεί;

Αν προκριθεί ο Ολυμπιακός τότε θα έχει εξιλεωθεί γι' αυτό το χάλι στο πρωτάθλημα, διότι θα έχει σημειώσει μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του. Ομως για να είναι παρών και του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και για να μην μπλέκει με πλέι οφ και διεκδικήσεις για δεύτερη θέση, οφείλει να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν δεν τα καταφέρει απέναντι στους Αγγλους. Αντε να δούμε λοιπόν το ματς με την Τσέλσι, να περάσει κι αυτό, και να δούμε αν κάποια στιγμή οι ποδοσφαιριστές αξιωθούν να παίξουν και στη Σούπερ Λίγκα λίγο καλό ποδόσφαιρο για να ευχαριστηθεί ο κόσμος. Μόνον η πρόκριση επί της Τσέλσι μπορεί να φέρει εξιλέωση για τα χάλια στην Ελλάδα."

Μάλιστα. Ξεπερνώντας το καυστικό σχόλιο (έναν πυροσβεστήρα ρε παιδιά!) στην αρχή του πονήματος, ας δούμε τι μας λέει ο μίστερ Μπαμ και Κάτω:

Σχολιάζει οτι οι ομάδες πρέπει να είναι δυνατές και σοβαρές πάντοτε και να έχουν βάθος στον πάγκο. Υποθέτουμε δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός είναι μία αδύναμη και ασόβαρη ομάδα που κατά τύχη πέρασε στις 16 καλύτερες της Ευρώπης! Φανταστείτε δηλαδή τα χάλια της Ρεάλ και της Βέρντερ... Όσο για το βάθος στον πάγκο, έχει απόλυτο δίκιο. Ο Λεμονής σε συνεργασία με τον Ίβιτς έπρεπε να έχουν φερει 20 παίκτες το καλοκαίρι για να έχουμε πλήρες ρόστερ. Δείγμα σοβαρής ομάδας, γιατί γελάτε; Και φυσικά, ο Λεμονής φταίει που έχουμε σε κάθε αγώνα και έναν τραυματισμό και κυρίως πολλά προβλήματα αποθεραπείας των παικτών. Απαιτούμε να αποκτήσει ο προπονητής μας πτυχίο Ιατρικής και Φυσιοθεραπείας αλλιώς να υποβάλλει σήμερα κιόλας την παραίτησή του!

Συνεχίζοντας, μόνο εγώ διακρίνω μια μπηχτή "άντε να αποκλειστούμε για να πάρουμε πρωτάθλημα" , ή μήπως με γελούν τα μάτια μου; Η ομάδα δίνει αύριο έναν απο τους σημαντικότερους αγώνες στην Ιστορία της και ακόμη και τώρα αφήνει υπονοούμενα για την πορεία στο Πρωτάθλημα. Φαντάζομαι πως αν γίνει η υπέρβαση στο Στάμφορντ Μπριτζ και περάσουμε στους 8 του θεσμού, θα σκέφτεται τον αγώνα με την Βέροια, έτσι; Δεν μπορώ να πω, εναλλακτική σκέψη, ξεφεύγει και απο τα τετριμμένα, σπάει την μονοτονία βρε αδερφέ!

Τέλος, αυτο το "Μόνον η πρόκριση επί της Τσέλσι μπορεί να φέρει εξιλέωση για τα χάλια στην Ελλάδα.", εγώ δεν το συμμερίζομαι.

Η εξιλέωση θα έρθει μόνο αν πάρουμε Τσάμπιονς Λιγκ, Διηπειρωτικό, κάνουμε νταμπλ στην Ελλάδα και φυσικά με το να βγει ο Λεμονής και να αρχίσει να αυτομαστιγώνεται στην Πλατεία Αλεξάνδρας, επειδή μία εντελώς καινούργια ομάδα (σε όλους τους τομείς) όπως ο φετινός Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βγάλει τους αυτοματισμούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

ΥΓ 1: Εννοείται πως αν αύριο γίνει το θαύμα, ο Λεμονής δεν θα έχει καμία συμβολή (όπως δεν είχε σε κανένα καλό παιχνίδι), ενώ αντίθετα αν αποκλειστούμε όλη η ευθύνη βαραίνει τις πλάτες του.

ΥΓ 2:
Ούτε που θέλω να φανταστώ τι έχει να περάσει ο Λεμονής των Καναρίων Νήσων!

ΥΓ 3: Με συγχωρείτε για το χιουμοριστικό ύφος, αλλά μου βγήκε αυθόρμητα!