Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Ο δύσκολος δρόμος που πρέπει να διαβούμε....

Διαβάζω τις σημερινές εφημερίδες και σκέφτομαι αναπάντεχα πως ενα ειναι κριμα . Με τοση βοηθεια που δινουμε στον βαζελο με την επιλογή του ...Σεγκουρα, ειναι κριμα να μην ειναι προεδρος της Σουπερ Λιγδας ο Πετρος Κοκκαλης για να κανει την απονομη στον σωφερινιο. Και τις επιθεσεις κατα Τζιγγερ ο κόσμος του Ολυμπιακού τις ακουει βερεσε. Και ας γράφουν σήμερα οι φυλλάδες μας, ότι ο Σ.Κόκκαλης κύρηξε τον πόλεμο στον Τζίγγερ. Πόλεμος με ...αέριες βαφές δεν γίνεται. Βλέπετε ...μυρίζουν απο μακριά αυτές οι ...βαφές. Και δεν κρυβεται η αληθινή τους προέλευση...

Το ΠΛΕΟΝ απαραδεκτο όμως ειναι η νοοτροπια που πλεον δειχνει ξεκαθαρα οτι εχει η διοικηση του Ολυμπιακου, παρόλες τις ελπίδες που είχαμε μετά τις διοικ.αλλαγές, οπως αυτή η νοοτροπία εκφραζεται απο τον Σ.Κοκκαλη και τις διοικητικές σκιές που τον ακολουθούν. Μια νοοτροπια που κανει απαγορευτικο το να ερθει ποτε σοβαρος ξενος προπονητης στην ομαδα και να κατσει να παραγει εργο.

Ακομη και αν στραβωθει κανεις τους, δεν εχει μελλον. Με τις προδιαγραφες που μπαινουν, δηλαδη να πηγαινει καλα στην Ευρωπη και να παιρνει σωνει και καλα καθε χρονο το πρωταθλημα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορει να δουλεψει σοβαρα και σε βαθος χρονου. Αυτα ειναι αστεια πραγματα.

Εμεις δεν ψαχνουμε προπονητη. Εμεις ψαχνουμε εναν μάγο της προπονητικης. Τον Μαικ Λαμαρ και τον Ντειβιντ Κοππερφιλντ, των παγκων.

Ο κοσμος του Ολυμπιακου φετος εδειξε απιστευτη ωριμοτητα. Εδειξε υπομονη, εδειξε πιστη, εδειξε στηριξη, εδειξε νηφαλιοτητα. Δεν νοιαστηκε για το ΕΦΗΜΕΡΟ και το ΣΗΜΕΡΑ μονο αλλα ειδε ενα οραμα που του ελειπε τοσα χρονια και το αρπαξε και στηριχθηκε απο αυτο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την προσπαθεια και δεν θελει για ενα πρωταθλημα να διαλυει τα παντα. Δεν του λειπει αλλο ενα πρωταθλημα. Του λειπει το ΟΡΑΜΑ.

Ο προεδρος και η διοικηση της ομαδας απεδειξε οτι δεν ειναι ταυτισμενη με το τι θελει, τι νιώθει, τι πιστεύει και τι βλεπει ο κοσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία. Δεν ειναι ταυτισμενη με το οραμα του κοσμου για μια ομαδα Ευρωπαικων προδιαγραφων. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ της ή δεν ξέρει μετα απο 18 (ΔΕΚΑΟΚΤΩ) ολόκληρα χρόνια, ΠΩΣ να το πετύχει. Δεν έχει καταλάβει το ποδόσφαιρο μετά από τόσα χρόνια. Η κινηση αυτη προσμετραται στα πολυ αρνητικα της. Η αχαριστη αυτη μεθοδευση μεσω διαρροων 'γνωστων ΑΡΔ' καταγραφεται στις πολυ ασχημες, ισως στην ασχημοτερη στιγμη της ως σημερα.

Την ιδια ωρα που οι γελοιοι των εφημεριδων γραφουν σημερα κατι ονοματα στυλ Λιπι, Βαλβερδε, Κικε Φλορες, πριν λιγες μερες εγραφαν οτι αν δεν βγουμε ΤΛ ο Σ.Κοκκαλης δεν θα δωσει πολλα χρηματα γιατι θα εχει μειωμενα εσοδα. Οι ιδιοι που εγραφαν για αυτο τωρα θελουν να πεισουν οτι στοχος μας ειναι ενας προπονητης του βεληνεκους αυτου! Μιλάμε για έλλειψη σοβαρότητας σε όλα τα μέτωπα. Και αυτοί οι άνθρωποι κατευθύνουν συνειδήσεις και διαμορφώνουν κλίμα!

Οι σημερινές εφημερίδες, και ιδίως το ΦΩΣ και ο Π, δίνουν ρεσιτάλ προσπάθειας δημιουργίας κλίματος. Προσπαθούν να στηρίξουν την γελοία αυτή απόφαση στα μάτια του κόσμου. ΑΛΛΑ ο κόσμος έχει μάτια και καταλαβαίνει και το παιχνίδι που παίζεται εδώ και μέρες. Με διαρροές απο τις σκιές και τα ...σάββανα της διοίκησης, εδώ και μέρες είχαν δημιουργήσει το κλίμα. Πετάνε πρωτοσέλιδα ονόματα και όχι μόνο Λίπι και Βαλβέρδε αλλά ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ και Λινεν και ...Μπάγιεβιτς. Ο καθένας κ. Νικολακόπουλε και κ. Νικολαίδη ΟΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ!!!! Είπαμε να πάμε μπροστά αλλά κατι σαν και σας κρατάνε την ομάδα καθηλωμένη στο παρελθον. Για τα δικά σας μικροσυμφέροντα. ΑΦΗΣΤΕ μας πλέον ήσυχους.

Και αν δεν βγουμε λοιπόν τελικα ΤΛ τι θα γινει? Δεν θα ενισχυθει η ομαδα με προσχημα οτι δεν εχουμε εσοδα? Με τοσα εσοδα απο τα διαρκειας και τα εισιτηρια μας, απο τα 21 εκ. ευρω του ΤΛ, απο τα τηλεοπτικα, απο την πωληση Καστιγιο, απο την ενδεχομενη πωληση Τοροσιδη? Δεν υπαρχουν χρήματα? Για να δουμε τι θα γινει τοτε...

Η προσπαθεια του Ολυμπιακου για να χτισει μια διαφορετικη ομαδα για το μελλον, δεχθηκε ενα τεραστιο χτυπημα. Και δυστυχως δεν ειναι αναστρέψιμο το πραγμα οσο η διοικηση και ο προεδρος της ομαδας κυριαρχειται απο αυτες τις ιδεες και αυτες τις εμμονες. Είτε τους έκανε είτε όχι ο Λεμονής, που για μένα και πολλούς άλλους κέρδισε με το σπαθί του την παραμονή του την επόμενη χρονιά, ΕΠΡΕΠΕ να τον αφήσουν για το καλό της ομάδας να τελειώσει την χρονιά και στην συνέχεια να κριθεί. Έτσι μόνο η ομάδα θα διατηρούσε το κύρος της και απέναντι σε όσους σοβαρούς ξένους προπονητές θέλει να προσεγγίσει, και ΕΤΣΙ μόνο η ομάδα θα εξαντλούσε τις πιθανότητες για το καλύτερο αποτέλεσμα. ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΓΚΟΥΡΑ και βοηθό τον Μπάντοβιτς! Ουσιαστικά πάμε χωρίς προπονητή για τους επόμενους αγώνες...

Εμεις θα σταθουμε διπλα στην ομαδα σε καθε βημα της. Στην ομαδα ΜΑΣ και οχι στην ομάδα του ενος που την θεωρεί 'μαγαζί' του. Φέτος πιστέψαμε ότι κάτι αλλάζει, αλλά μας προσγειώσανε βίαια και ανώμαλα.

Ο δρόμος θα είναι δύσκολος αλλά δεν τον παρατάμε. Είδαμε οτι υπάρχει και οτι μπορούμε να τον διαβούμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ οι γάβροι όσο δύσκολος και να είναι.