Τρίτη 22 Απριλίου 2008

Βλέπω, βλέπεις, βλέπει, βλέπουμε, βλέπετε, βλέπουν μπάλα...

Αναμφισβήτητα βλέπετε μπάλα κύριε Καρπετόπουλε αλλά προς Θεού, σας εκλιπαρώ, μην προσπαθείτε καθ' αυτό τον τρόπο να ανοίξετε και τα δικά μας μάτια διότι κοντεύουμε να καταντήσουμε σαν τον συγχωρεμένο τον κύριο Marty στη φωτογραφία. Κι όχι μόνο αυτό αλλά καπελωμένοι κιόλας όπως κι αυτός, πάει πολύ δε νομίζετε?

Εν προκειμένω, απ' το χθεσινό σας πόνημα στο site του sport fm :

«Τελείωσαν όλα, σχεδόν όπως θα ήθελε ο κύριος όγκος των οπαδών του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να πανηγυρίζουν για την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, στο οποίο η ομάδα τους απέδειξε ότι παραμένει πανίσχυρη εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου τουλάχιστον στην Ελλάδα. Ο φετινός Ολυμπιακός είχε πολλά από αυτά για τα οποία καμαρώνουν δώδεκα χρόνια τώρα οι οπαδοί του: μεγάλο μπάτζετ, μερικές ποιοτικές μονάδες κι έναν πρόεδρο που ξέρει να προστατεύει την επένδυσή του. Ειδικά αυτό το τελευταίο αποδείχτηκε φέτος με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: όταν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, που λόγω καταστατικού εγγυάται τη διοργάνωση ενός πρωταθλήματος στο οποίο όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες, τρέχει πανικόβλητη στη Λωζάννη για να υποστηρίξει τα δίκαια του πρωτοπόρου, τότε ο πρωτοπόρος πραγματικά έχει ξεφύγει από τους υπόλοιπους. Το σπουδαίο στην περίπτωση αυτή είναι ότι αυτού του τύπου οι συμπεριφορές χειροκροτούνται θερμά και από τον κόσμο της ομάδας. Αν αύριο γινόταν ένα γκάλοπ και ρωτούσατε τους οπαδούς του Ολυμπιακού αν η ομάδα πρέπει να αναδειχθεί πρωταθλήτρια σήμερα Δευτέρα όπως θέλει η διοίκησή της ή να περιμένουν όλοι την τελεσίδικη απόφαση του CAS για τον Βάλνερ, κάτι μου λέει ότι οι οπαδοί θα συντάσσονταν με τη διοίκηση, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια οποιαδήποτε ένσταση των υπολοίπων. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα γιατί διοίκηση και οπαδοί έχουν την ίδια γραμμή για όλους και όλα.»

Η διαφαινόμενη από την εισαγωγή πρόοδος στο σύνηθες τσουβάλιασμα των οπαδών του Ολυμπιακού (με τη φράση «ο κύριος όγκος») δεν είχε ανάλογη συνέχεια μια και συνεχίσατε στο γνωστό μοτίβο προσπάθειας έκφρασης μιας γνώμης και άποψης που μόνο στο δικό σας μυαλό υπάρχει και δεν αποδεικνύεται από τίποτε άλλο εκτός από τα δικά σας λεγόμενα για τα υποτιθέμενα μηνύματα που λαμβάνετε, τα οποία όμως όπως είπαμε και στην προηγούμενη επιστολή μας δεν αντικατοπτρίζουν την πλήρη εικόνα των πολλών αποχρώσεων του κόκκινου μωσαϊκού της μάζας των οπαδών του Ολυμπιακού. Αφού είστε τόσο σίγουρος για την γνώμη της πλατιάς μάζας των οπαδών, γιατί δεν κάνετε ένα γκάλοπ βρε αδερφέ? Γιατί δε βάζετε λίγα χρήματα ώστε να αποδείξετε τα λεγόμενα σας και να αποστομώσετε εμάς, την ισχνή μειοψηφία? Προφανώς σας φτάνει η…..σφυγμομέτρηση μέσω email. Προφανέστα. Βολεύει αυτή η επίκληση μια και η ανυπόστατη γενίκευση αποτελεί πάντα καλύτερο θεμέλιο για τα κάθε λογής φληναφήματα.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε την έκφραση μερικών αποριών διότι όντας ένας απλός ανυπόληπτος οπαδός και μακριά απ’ την βαθιά ποδοσφαιρική γνώση που πρεσβεύετε, δε μπορεί το μικρό μου μυαλό να κατανοήσει κάποιες πτυχές των όσων μας γνωρίσατε :

1. Η προστασία της επένδυσης του από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού αποδεικνύεται από την εκδίωξη του μόνου προπονητή που τα τελευταία χρόνια παρουσίασε ομάδα με αρχή και τέλος και συνέβαλλε τα μέγιστα για την επίτευξη των μεγαλύτερων επιτυχιών του συλλόγου στην Ευρώπη έως τώρα? Του προπονητή που πήγε την ομάδα στο Λονδίνο και ταυτόχρονα την είχε μέσα σε όλους τους στόχους της παρ’ όλους τους τραυματισμούς και τη μη στήριξη από κανένα κέντρο και απόκεντρο αποφάσεων, ούτε καν από την ίδια τη Διοίκηση του? Βλέπετε μπάλα κύριε Καρπετόπουλε, αυτό θα πρέπει να σας το αναγνωρίσω.

2. Η ΕΠΟ έκρινε ως έκρινε την υπόθεση Βάλνερ. Η χθεσινή απόφαση του CAS φαίνεται να δικαιώνει τόσο αυτήν όσο και τον Ολυμπιακό μια και (αν την διαβάσατε στο πρωτότυπο το οποίο είμαστε απ’ τους ελάχιστους που παραθέσαμε βοηθώντας στην πληροφόρηση του κόσμου αποφεύγοντας συνάμα την αναπαραγωγή της γνωστής ραδιοαρβύλας του συναφιού σας που κυκλοφορεί ευρέως) κάνει σαφές, σαφέστατο ότι η ένσταση στο σύνολο της έχει πολλή μικρή τύχη να κριθεί υπέρ του Απόλλωνα Καλαμαριάς και όσων προσέτρεξαν να τον υποστηρίξουν, όπως –ώ του θαύματος- η πάντα νομότυπη και εκθειαζόμενη από εσάς ΑΕΚ του γνωστού εξυγιαντή του ελληνικού ποδοσφαίρου Ντέμη και ο ΠΑΟ του κυρίου Βαρδινογιάννη, κατά κόσμον Τζίγγερ, προέδρου της Σουπερλίγκας, του ίδιου που καθύβριζε σαν τον χειρότερο λιμενεργάτη ή λαχαναγορίτη την ομάδα μας η οποία σας είπαμε και στην επιστολή μας δεν αντέδρασε.

Άρα κύριε Καρπετόπουλε από πού και ως πού σύρθηκε η ΕΠΟ να στηρίξει τον Ολυμπιακό? Από πού βγαίνει το συμπέρασμα σας αυτό το οποίο τεχνηέντως και με έναν γνώριμα αισχρό τρόπο αφήνει υπονοούμενα για τις πρακτικές που υιοθετήθηκαν από την ΕΠΟ και τον Ολυμπιακό? Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να δίνει λόγο σ’ εσάς και το εναντίον του συνάφι σας ακόμη και όταν δρα στα πλαίσια του νόμου? Θα εγκαλέσετε τον Ολυμπιακό και τις αρχές ακόμη και γι’ αυτό κύριε Καρπετόπουλε? Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι το άρθρο σας εγράφη πριν την ανακοίνωση της απόφασης, γιατί δεν κρατήσατε ούτε την ελάχιστα απαραίτητη πισινή και βγήκατε με ένα στυλ σαν τα γιούρια του Παπαφλέσσα στη γνωστή ταινία με τον Παπαμιχαήλ, αδιαφορώντας πλήρως για την ορθότητα που επιβάλλεται να έχει ένας αντικειμενικός δημοσιογράφος?

Τα έχουμε ξαναπεί : Tο τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό και τις πρακτικές με τις οποίες λειτουργεί η ομάδα τις έχουμε κατακρίνει πρώτοι εμείς αρκετοί οπαδοί του και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε διότι δεν είμαστε υπάλληλοι κανενός παρά μόνο του εαυτού μας και της αγάπης μας για την ομάδα μας. Αν δικαιούται κάποιος να κάνει σκληρή κριτική (και τελικά την κάνει) αυτός είμαστε εμείς κύριε Καρπετόπουλε και όχι εσείς. Δεν δικαιούστε πλέον να κάνετε καμμία κριτική στα πεπραγμένα του Ολυμπιακού κύριε Καρπετόπουλε διότι ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η έως τώρα πορεία σας ήταν αντικειμενική (που δεν ήταν), με αυτά που λέτε χάνετε κάθε έξωθεν καλή μαρτυρία. Για ποιο δίκαιο κόπτεσθε αλήθεια κύριε Καρπετόπουλε? Για ποια ορθότητα? Θα βγείτε άραγε –εφόσον δικαιωθεί και τυπικά- να γράψετε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε το πρωτάθλημα μέσα στα πλαίσια του νόμου, μέσα στα πλαίσια των όρων διεξαγωγής του?

Για να μην νομίζετε ότι βαυκαλιζόμαστε, προσωπικά πιστεύω πως το πρωτάθλημα έχει κερδηθεί ανήθικα. Ανήθικα αλλά νόμιμα, όσο κι αν ενοχλεί τους αντίπαλους μας αυτό, νόμιμα. Σύμφωνα με τα όσα έχετε πει (και όσα έχετε αφήσει να εννοηθούν από τα γραπτά σας) στο πρόσφατο παρελθόν, άποψη σας προφανώς είναι πως ο Ολυμπιακός είναι ο πλέον ανήθικος του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά αυτό είναι δική σας άποψη και μόνον και ουδόλως ενδιαφέρει τον κάθε οπαδό/φίλαθλο που έχει νου, γνώση και κριτική ικανότητα και δεν ανέχεται να καταπίνει αμάσητη κάθε σοφιστεία του κάθε δημοσιογράφου. Αν θεωρείτε ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟ έδρασαν φέτος έστω και στο ελάχιστο λιγότερο ανήθικα από τον Ολυμπιακό, είτε πλανάσθε πλάνην οικτράν η απλά θέλετε να πλανόμαστε εμείς.

Όσο για τα άλλα που γράφετε,

"Η ΑΕΚ κλείνει τη χρονιά με πολλά πράγματα που ο οπαδός της έχει να θυμάται: τη θεαματική μεταμόρφωσή της μετά τη φυγή του Φερέρ, την «τεσσάρα» επί του Ολυμπιακού, την πρωτιά του Μπλάνκο στον πίνακα των σκόρερ, την αφοπλιστική σε γοητεία σεζόν του Ριβάλντο. Είναι μεγάλες ποδοσφαιρικές χαρές, οι οποίες δικαίως πανηγυρίζονται. Για να το πω απλά.

Ο οπαδός του Ολυμπιακού δικαιούται να πανηγυρίζει για το πρωτάθλημα, ο οπαδός της ΑΕΚ δικαιούται να πανηγυρίζει για το ποδόσφαιρο: ποτέ η διάκριση ανάμεσα στο πρωτάθλημα και το ποδόσφαιρο δεν ήταν περισσότερο σαφής!

Ξέρετε ποιο είναι το αστείο; Οτι στην αρχή της χρονιάς ο Ολυμπιακός έλεγε ότι ο στόχος του φέτος ήταν να «χτίσει» μια ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο και η ΑΕΚ έλεγε ότι ο σκοπός της ήταν να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Αλλά η ζωή τα φέρνει αλλιώς.."

Το μόνο που μπορεί να φέρει η ζωή ως αντίδραση στα άνω γραφόμενα σας είναι ο άκρατος γέλωτας. Πότε έχτισε ομάδα που παίζει μπάλα η ΆΕΚ? Με ένα μήνα αξιοπρεπές ποδόσφαιρο χτίστηκε η ομάδα? Με ποιους? Με τους δανεικούς? Και ποιος έπαιξε καλύτερη μπάλα φέτος? Ποια ομάδα απέδωσε κατά γενική ομολογία σε όσους θεσμούς αγωνίστηκε, το καλύτερο ποδόσφαιρο? Καλύτερη ομάδα είναι αυτή που απέδωσε αξιοπρεπές ποδόσφαιρο για ένα μήνα στο "χωριό" ή αυτή που επί τρίμηνο απέδιδε διαστημικό ποδόσφαιρο στην "πόλη"?

Βλέπετε μπάλα κύριε Καρπετόπουλε……δε λέω. Τόσο εσείς όσο κι ο φίλος σας ο κύριος Πανούτσος που εικάζει ότι το πρωτάθλημα δεν το κέρδισε ο καλύτερος και κάνει λόγο για άθλια φυσική κατάσταση των παικτών του Ολυμπιακού τη στιγμή –λέει- που η ΆΕΚ με επίσης αρκετούς «γέροντες» απέδωσε καλύτερα. Το ότι κάποιοι ήταν μέσα σε όλους τους στόχους τους έχοντας δώσει αγώνες με μεγαθήρια και κάποιοι κούνησαν σύντομα το μαντήλι της Ευρώπης αλλά και κάποιων ελληνικών θεσμών, το ότι κάποιοι αντιμετώπισαν πλείστους όσους τραυματισμούς ενώ κάποιοι όχι, προφανώς τα προσπερνάμε ελαφρά τη καρδία.

Είπαμε…….βλέπετε μπάλα. Καλού κακού δεν κάνετε μια αιτησούλα για προπονητής και βοηθός προπονητή μπας και ξεστραβωθεί ο πρόεδρος και βρει ο Ολυμπιακός την υγειά του με ανθρώπους που αποδεδειγμένα γνωρίζουν το αντικείμενο? Μόνο που θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά ποιος θα είναι ποιος ώστε να ξέρουμε κι εμείς ποιος θα μείνει στο τιμόνι ως πρώτος προπονητής μετά την απόλυση.

Ο ταλαίπωρος Marty πέθανε νωρίς, δεν είχε την "τύχη" να διαβάζει τέτοια πονήματα που θα του έβγαζαν τα μάτια τελείως απ' τις κόγχες.....